Wednesday, September 29, 2010

Tasa-arvoa

Kiinassa paikalliset vessat ovat mallia "reikä lattiassa". Kyseiseen malliin tottuu ajan kanssa ja se tuntuu yllättävän luontevalta jahka ennakkoluuloistaan pääsee eroon.

Kyykkyvessa on myös huomattavasti tasa-arvoisempi, sillä siinä sekä miehillä että naisilla voi olla tähtäysvaikeuksia. Jotkut saattaisivat argumentoida että tasa-arvoa ei haittaa se, että jotkut asiat ovat luonnollisempia toiselle sukupuolelle kuin toiselle. Itse kuitenkin uskon vakaasti tasa-arvoon erityisesti siellä, missä se on täysin järjetöntä. Kiinalaiset vessat go-go!

Jos nyt jostain syystä ei kyykkiminen maita, on länkkärin paras ratkaisu lähin KFC tai McDonalds. Niissä kun usein löytyy myös istuttavia koppeja. Istumapaikka ei välttämättä ole yhtään sen kivempi, koska paikallisen ensimmäinen reaktio on mennä renkaalle seisomaan kyykkyyn. Kannattaa aina pitää omaa paperia (tai paperinenäliinoja, vähemmän ällöä) mukana. Koppien lukitseminen ei kuulu tapoihin, joten ovet kannattaa avata varovasti.

Käsienpesupiste voi helposti olla sellainen, että pesemättä jättäminen on hygieenisempi vaihtoehto. Raati suosittelee savetteja, käsidesiä tai molempia. Kivoissa rafloissa on käsienpesupiste vessojen ulkopuolella. Ne ovat järjestään siistejä ja käyttökelpoisia. Harmittavasti tosin hanat ovat matalalla tai matalammalla, joten selästä joutuu joustamaan aika paljon jos haluaa jotain kivaa.

Parasta, mitä kiinalaisella lavuaarilla voi tehdä on käyttää sitä tuhkakuppina. Paikalliset miehet polttavat estotta vessassa kuin vessassa. Jännää kyllä Kiinassa vain miehet polttavat tupakkaa. Paikallisista röökaamisasenteista ehkä lisää joskus tulevaisuudessa.

1 comment:

  1. Haluaisin lisätä, että paitsi lukita, kopin ovi on paikallisten tapojen mukaan myös ihan turhaa sulkea kokonaan. Rauhallinen avaaminen ei siis välttämättä pelasta kyykistelevän kiinalaisen näkemiseltä.

    ReplyDelete