Tuesday, September 28, 2010

Glory to the Klingon Empire

Katsoin tässä päivänä muutamana Star Trek Enterprisen ykköskautta. Yhdessä jaksossa tulkki, aseupseeri ja suippokorvainen alusvaatemalli eksyvät klingonialukselle. Jaksoa katsoessa minulle aukesi täysin uudella tavalla se, mistä klingonijutut on revitty.

Alus on likainen ja se haisee. Joka paikassa on savua. Ruokala on täynnä outoja ruokia, jotka korostavat tuoreen lihan makua. Kieli on tavukieltä ja sitä sujuvasti puhuva tulkki ei kuitenkaan osaa lukea sitä hyvin. Aivan oikein, klingonit ovat ryppyotsaisia kiinalaisia kaikki tyynni! Hieman ennakkoluuloista ja suvaitsematonta, mutta kaikki sopii täydellisesti. Kiinalainen ruoka on tottumattomalle shokki, Pekingin hajut ovat jotain ihan muuta, kieli on outoa jne. jne.

The Next Generationissa klingonit harrastavat lisäksi katamaisia kamppailulajeja ja klingonilainen ooppera (kuulemma kauheaa), mainitaan erikseen.

Virallisen totuuden mukaan klingonit keksittiin kuvastamaan kylmän sodan aikaista vastakkainasettelua. Voi olla, että Enterpriseä tehtäessä neuvostoviittaukset eivät enää kiinnostaneet ja Kiina vaikutti jännemmältä prujauskohteelta.

No comments:

Post a Comment