Wednesday, September 8, 2010

Pakkaus

Kuinka paljon tavaraa yksi ihminen tarvitsee neljän ja puolen kuukauden oleskeluun ympäristössä, jonka keskilämpötila ajanjakson aikana muuttuu yli 40 astetta?



Oma arvioni on, että osapuilleenkin kuvan osoittaman määrän. Iso rinkka kulki ruumassa (paino 22,7 kiloa) ja loppu meni pienellä hymyilyllä ja lirkuttelulla käsimatkatavaroihin. Käyttämäni China South Airlines on juuri siirtynyt jenkkilennoilta tuttuun piece-konseptiin. Tarkoitukseni on ostaa täältä toinen piece ennen paluuta ja maksaa toisen piecen lisämaksu, joka on jotain 60 euron luokkaa.

Rinkka on vastahankittu. Pohdin pitkään, minkä matkalaukun otan mukaan ja päädyin lopulta ostamaan pitkään kuolaamani matkustusrinkan. Tuhlaaminen on kivaa :). Samalla tuli tehtyä selkeä linjanveto sen suhteen, että vaeltaessa käytetään yhdenlaista rinkkaa, matkustaessa toisenlaista. Jännä nähdä mitä teen jos lähden ulkomaille vaeltamaan, mutta se silta ei ole ihan pian näköpiirissä.

Suomesta otin mukaan olennaisuuksia, joita ilman en kuitenkaan pärjäisi. Matkaan tuli valittua laadukkaita, kestäviä vaatekappaleita, joita en viitsisi ostaa useaan kertaan Kiinasta. Esim. Teseman sukkia, pitkilläkin kävelyillä mukavaksi koettuja boksereita, välikerrastoa, fleecetakkia, sadevaatteita, elämiselle olennaisia juttuja. Kengät olivat varsin olennaisia, Suomessa täysin normaali jalkani on kuulemma aivan kiinalaisen kenkämalliston yläpäässä, ja kenkien löytäminen saattaa olla ongelmallista.

Luonnollisesti otin tarvitsemani lääkkeet, ensiapulaukun, pari Imodium-kuuria (varmasti tulee tarvetta), rakkolaastareita ja käsidesiä.

Tekkipuolelta nappasin mukaan 2 läppäriä, raahattavan MacBook Pro:n ja miellyttävämmin kannettavan HP Mini 5101:n. Minin kuljettamiseksi mukana on Gollan laukku, Designed in Finland and made in China :). Lisäksi mukaan tuli usb-kovalevy, jolla on miltei teratavu Trinetin ihanuutta mukana tylsyyttä estämään. Irlannin kokemuksesta viisastuneena otin mukaan myös hiiren siltä varalta että koneella pitää tehdä jotain ns. oikeaa. Sähkönsaannin varmistamiseksi otin suomalaisen jatkoroikan mukaan vähentämään adapterien tarvetta.

No comments:

Post a Comment